Ricohs första egna 3D-skrivare släpps nu i EuropaPublicerad:

Nu kan företag i Europa öka takten på sina innovationsprogram. Ricoh släpper sin första egna 3D-skrivare; Ricoh AM S5500P är en högkvalitativ produkt framtagen för att hjälpa företag med specifika tillverkningsbehov. 3D-skrivaren kan skriva ut med polyamid och polypropen, material som är strategiskt viktiga inom tillverkning för exempelvis bilindustrin.

3D-skrivare höjer produktiviteten vid prototyptillverkning

3D-skrivaren Ricoh AM S5500P är en SLS-skrivare och den kan tillverka flera delar samtidigt vilket höjer produktiviteten på prototyptillverkningen. Den generösa byggvolymen gör det möjligt att tillverka större komponenter eller flera mindre delar i en och samma körning.

 

Smarta skrivarhuvuden

Det smarta skrivarhuvudet matar nytt pulver från båda sidor av patronen för att ge konsekvent tätare och högkvalitativa delar. Systemet innehåller också flera stödmekanismer som bidrar till en hög tillförlitlighet. Skrivaren levereras med Ricohs egna förkonfigurerade inställningar för Ricoh-godkända material. Via systemprogramvaran får användare även tillgång till alla inställningar så att anpassningar efter egna parametrar kan göras.

 

Samlad kontaktpunkt för additiv tillverkning

Tillgängligheten till RICOH AM S5500P och relevanta tjänster för att tillverka funktionsprototyper och slutprodukter innebär att europeiska företag nu har en samlad kontaktpunkt för allt som har med additiv tillverkning att göra. Det gör det lättare att förstå och implementera en lösning som kan bidra till förbättrad effektivitet och produktivitet. Det underlättar också för de företag som vill ge sig in i ett nytt affärsområde. Med tanke på den relativt splittrade marknaden är det ett viktigt steg i utvecklingen eftersom innovationsföretag nu kan få sina tillverkningsbehov tillfredsställda med en tillverkning efter efterfrågan av både reservdelar och prototyper.

 

Europeisk satsning på additiv tillverkning

Som en del av satsningen på additiv tillverkning, centrerat kring 3D-skrivare, har Ricoh Europe nyligen öppnat sin första Rapid Fab-anläggning i Telford, Storbritannien. Det gör det möjligt för Ricohs kunder att dra nytta av deras expertis inom områden som rådgivning, utbildning, konstruktion, tillverkning, efterbehandling, -bearbetning och besiktning.

 

I anläggningen hålls också demonstrationer av Ricohs senaste teknik och innovationer. Kunder har möjlighet att använda anläggningen som en utställningslokal för att se och känna på de tillverkade produkterna eller dra nytta av 3D-utskriftstjänsten med egna data. Anläggningen RICOH Rapid Fab underlättar ofta tidskrävande och kostsamma processer så att Ricohs kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet.


DELA