Med skrivaren i molnet kan du skriva ut var som helstPublicerad:

Idag är vi mer mobila än någonsin, inte minst i jobbet. Kraven på flexibilitet innebär att vi måste kunna utföra vårt arbete på olika platser. Men att fysiskt inte vara på samma plats varje dag kan skapa problem, till exempel i dokument- och utskriftshanteringen. Med skrivaren i molnet kan du skriva ut var som helst när som helst, allt som behövs är en internetuppkoppling.

Inte bara teknikföretagen som kräver flexibilitet

Ett flexibelt arbetssätt kanske känns synonymt med ”start-up-scenen” där teknik tillsammans med innovation, kreativitet och en ung arbetskraft har lett till nya sätt att arbeta. Men allt eftersom milleniumgenerationen vuxit upp och tekniken blivit mainstream har vi kunnat se hur flexibilitet kommit att påverka alla branscher.

Enligt statistikföretaget Statista[1] beräknas jobbresandet i Skandinavien ha ökat med 29 procent 2015. I vår globala värld är det en självklarhet att pendla mellan olika kontor inom koncernen, mellan kunden och hemmet. Faktum är att ManPowers Worklife rapport från 2015 också visar att mer än hälften av allt jobb idag går att utföra på distans. Det enda som behövs är dator, mobil eller surfplatta och en internetuppkoppling. Men att fysiskt inte vara på samma ställe varje dag kräver nya lösningar, exempelvis för utskriftshanteringen.

En obunden utskriftslösning

En modern utskriftslösning är inte platsbunden. Istället finns funktionaliteten i molnet. Den molnbaserade plattformen kopplar samman Ricohs skrivare och multifunktionsskrivare (MFP) med de enheter företagets medarbetare använder, oavsett var de befinner sig. Och det bästa, ingen installation behövs vilket gör den tillgänglig inte bara för anställda utan också för kunder, konsulter och gäster. Idag är det alltså inte en fråga om, utan när företaget ska flytta sin IT-infrastruktur till molnet.

Molntjänster blir livsviktiga

Enligt en undersökning gjord av Kairos Future 2014 antas molnet bli livsviktigt i de flesta branscher inom 1-5 år. Idag är också molntjänster det segment på tjänstemarknaden som ökar mest. Tillväxten för 2015 beräknas hamna på 25,3 procent, vilket motsvarar 1,63 miljarder kronor . För dig som ännu inte har börjat titta på vilka molntjänster som är bäst lämpade för ditt företag så är det dags nu.

Kombinera scanning och utskrift

Tjänsten start. ricoh™ är en molnplattform som kombinerar funktioner för skanning och utskrift, oavsett operativsystem. Det är bara att öppna appen för utskrift, maila eller ladda upp dokumentet och skriva ut. Den hjälper dig också att minska de kostnader som är förknippade med företagets dokumentarbetsflöden och mer effektivt anpassa dem efter de anställdas behov.

Säkerhet i molnet

Som alltid med nya tekniker finns det en viss oro. För många företag som funderar på en molnbaserad lösning handlar den främst om säkerhet. I Ricohs molntjänst är oron obefogad. Genom en branschledande 256-bit kryptering är dina dokument tryggare i molnet än på banken. Dessutom måste varje användare alltid autentisera sig vid enheten med kort eller kod.


[1] Statista, 2016. http://www.statista.com/statistics/293608/travel-managers-expecting-an-increase-in-business-travel-by-country/

[2] IT Radar 2015”, Radar Ecosystem Specialists, 2015

[3] Anpassad för webbläsare FireFox, Google Chrome eller MS Internet Explorer.


DELA